החלטה בתיק ע"פ 7525/05

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט העליון בירושלים
7525-05
14.8.2005
בפני :
אליעזר ריבלין

- נגד -
:
סאלח מולא
עו"ד אלי סבן
:
מדינת ישראל
עו"ד גלי פילובסקי
החלטה

           המבקש נמצא אשם בבית משפט השלום בעבירות של שוחד, מעשים מגונים ושימוש לרעה בכוח המשרה, זאת לאחר שנקבע כי במהלך ביצוע תפקידו כמבקר ניהול ספרים מטעם פקיד השומה בעכו, ערך ביקורת בגן ילדים ובמהלך הביקורת ביצע מעשים מגונים בבעלת הגן, ואף יזם למחרת היום פגישה עמה, שגם במהלכה ביצע מעשים מגונים. הכל תוך שימוש לרעה בסמכותו כעובד ציבורי ומתוך הבטחה ליתן טובות הנאה במסגרת הזו. הוא נידון למאסר לריצוי בפועל לתקופה של 20 חודשים, למאסר על תנאי ולתשלום פיצויים למתלוננת.

           המבקש עתר לבית משפט השלום בבקשה לעכב את ביצוע עונש המאסר ובית המשפט החליט על דחיית ביצוע העונש עד 8.8.05. בינתיים הוגש ערעור לבית המשפט המחוזי על הכרעת הדין וגזר הדין, ובמסגרת הערעור התבקש בית המשפט המחוזי לעכב את ביצוע עונש המאסר עד למתן פסק הדין בערעור. בית המשפט המחוזי דחה את הבקשה ועל כך הוגש הערעור שבפניי.

           העורר טוען כנגד עצם ההכרעה, כנגד האפשרות להרשיע על פי דין הן בעבירה של מעשים מגונים והן בעבירה של לקיחת שוחד מיני. הוא מציין כי תקופת המאסר שנגזרה עליו קצרה יחסית והימנעות מעיכוב הביצוע עשויה לסכל את תכלית הערעור.

           דין הבקשה להידחות. מי שהורשע בדין אין עומדת לו עוד חזקת החפות, והגשת ערעור, כשלעצמה, אינה מצדיקה עיכוב ביצוע גזר דין. במקרה זה לא נתקיימים חריגים המצדיקים סטייה מן הכלל הזה. נסיבות המקרה, חומרת המעשים והמכשולים הניצבים בפני המבקש במסגרת הערעור מחזקים את המסקנה כי אין זה המקרה בו ראוי לדחות את ביצוע עונש המאסר.

המבקש יחל לרצות את עונש המאסר במקום ובמועד שנקבע בבית המשפט המחוזי בחיפה. בית המשפט לערעורים יעשה ככל שביכולתו להחשת שמיעת הערעור בהתחשב בכך שהמבקש החל לרצות את עונשו.

           ניתנה היום, ט' באב תשס"ה (14.8.05)

                                                                                                ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   לח התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>